ProgrammeerTalen

Pico

De taal die half jaren '90 gemaakt werd op PROG Lab op de VUB.

say_hello():
  display('Hello world', eoln)

Links:

Pico projectjes

Pico is een leuke taal om mee te prutsen, en hier zijn wat programmeersels die je misschien interessant vindt. xpico en gpico komen van reynaert, feel free om je eigen dingen erbij te gooien.

  • xpico (DL) is een Pico voor X11 met de grafische extensies die in de voorbeeldprogramma's van GrafischeSystemen worden gebruikt. De code van die programma's in tekst-formaat zit er ook bij. Pieter Van den Abeele heeft het gecompileerd gekregen onder Mac OS X, een voorgecompileerde package vind je op http://wilma.vub.ac.be/~pvdabeel/stuff/
  • gpico (DL) is een snel inelkaar gestoken Pico editortje voor Linux, in de aard van WinPico en MacPico, geschreven in Python. (Als je Pico wilt integreren in een Gtk programma, kan je hier best eens naar kijken.)
  • gPico-5, geschreven door Toon. Volg de link voor meer info...
  • pico-ide, geschreven door tvbuggen?. Een grafische user interface geschreven in Qt. Op volgende url kan je sources downloaden (getest op linux, freebsd en windows platform). Je kan er ook voorgecompileerde binaries vinden voor windows systemen: http://cthulhu.rave.org/~[[tvbuggen/#picoide | pico-ide home ]]. Leuke features aan deze pico: meerdere files gelijktijdig bewerken, indentatie van de broncode (soms wat buggy :p), handige zoekfunctie en "paren-matching".
  • sPico, geschreven door Ryu en Toon is een DrScheme tool. Dit heeft als voordeel dat het de vele leuke features ondersteunt, die DrScheme heeft. Het is bijgevolg dan ook de beste van alle pico's in deze lijst.
  • Pico-64bit 64bit versie met 62bit getalletjes juij! - Port van 32bit naar 64bit door Lode